Arbetsm... hund.

Att ha med sig lilla damen på jobbet går bra, men har henne helst hemma. Får ingen lugn och ro medans jag jobbar och funderar vad hon pysslar med i sin bur där hon är. För ha med henne i alla situationer på jobbet går ju inte då hon mest är i vägen eller är där hon inte ska vara. Gamlingarna blir ivf glada när Leia är med. En av damerna bet hon så hon fick sår tom när hon var med en kväll. Damen i fråga tyckte väl att inte gör det något.. Men jag blev ivf oroad.


12 veckor.

Ja tänka sig nu är Leia 12 veckor och har snart bott hos oss en hel månad. :) Igår eftermiddag var vi till Djurkliniken i Öjebyn och fick 12 veckors vaccin. Allt gick bara fint tror inte ens Leia hann märka av sprutan. Hon hade fullt upp med att tugga i sig godisen som den snälla "doktorn" gav henne.



Varmt.

Vi har en slö hund just nu, och det passar utmärkt. För inte är man själv allt för energisk i värmen. Just nu +22 och klockan är efter åtta på kvällen. *puh*
Idag är första gången svärmor fått passa Leia på egenhand en heldag och det verkar ha gått bra. Men lite orolig är man ju på jobbet och funderar om hon sköter sig? Uppassad med middag efter jobbet när vi hämtade Leia, bara lite bortskämd man är.. *hihi*
 Efter det tog vi en runda på stan för att träna lite socialt där. Cyklar är väldigt fashinerande... Och huvudet på sötnosen går runt runt runt.. Så stan var spännande!

Känns som att tänderna blir vassare och vassare. Inte bara en som blivit biten så det blivit sår. Får hoppas bitperioden är över snart. För man blir himla less ibland. :(


Hinner inte med...

Under veckan som har gått har jag lyckats klippa Leia i pulpan för första gången. Tror jag led mer än valpen. Kom en droppe blod och sen var det bra med det. Vi var iväg och rakade tassar och nos hos Anna (och syskonen Lilo och Pumba) i söndags och då gick det minsann vilt till. Var då det riktigt syntes hur långa klorna var.. Ett minne blott och en droppe blod senare..  



Ute.

  


Bättre och bättre dag för dag...

En riktig tuffing är den lilla. Igår träffade vi på Hasse och hans matte Maria när de var ute och spårtränade. Hasse är en fullvuxen schäfer som tack och lov var snäll. Var ju stor skillnad i storlek på de två vovvarna. Leia var lite försiktig i början, gick fort över och snodde pinnen av Hasse, men fick sig då en uppläxning. :) Så rädd är hon då minsann inte.. Tänkte även följa med de hem till grannhuset. Tur att koppel finns. För det funkar bättre och bättre, har tom varit och promenerat efter vägen en bit och det gick!!
 
Efter det spännande mötet var det dax för bad igen.

         
Snacka om liten och ynklig man blir....       Men sen Fröken Fluff igen...


Måndag igen.

Under veckan klipptes det klor. Det slutade med att Leia somnade innan jag var klar. Gott betyg? Hoppas på det.. Inte lätt veta om jag klippte nog,men provar mig fram är så rädd göra illa henne.
Just nu är ivf pälsen ett enda rufs. Hinner knappt kamma så har vi varit ut och rastat och lekt så är det samma sak igen. Allt utom benen går utan problem, men just benen verkar vara kittliga. *s*  Kämpar på..

Idag har vi varit ute och tränat koppel, annars har det mest blivit inneträning. Är kul att se att det går bättre och bättre, men är långt kvar innan vi kan ta långprommisarna jag längtar efter. Idag gick vi fram och tillbaka på gården med lite bråk. Men det gick.. Lilla hjärtat verkar måsta smaka på allt ute, vilket har lett till att hon fått kräkas både igår och idag. Inte mycket men inte kul. Hur ska man få henne att låta bli att äta torkat gräs, löv m.m?




Veckan har verkligen gått fort...


Mysflickan.


Bara bus!



1:a Maj

Ett jäkla pissväder är det idag. REGN!! Men Leia verkar inte bry sig alls. Inte mer än att hon gör lite roliga skutt (läs känguruhopp) när det blir kallt och blött om tassarna på gräset. Idag har hon riktigt visat några gånger när det varit dax att gå ut och kissa. Och det är ju tur att det går framåt.. För en som jag som aldrig haft hund själv är det kul se alla små framsteg. Känns inte som att man vill ut i onödan idag när regnet öser ner, så därför förväntar jag mig mer" olyckor". Känns mer som att jag vill mysa mig ner under filten och må gott än gå ut, tur att det är röd dag och Thomas också är hemma. :)


RSS 2.0